keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Gluteenittomat suklaahippukeksit



Olen pitkään hakenut ja kokeillut ohjetta gluteenittomista suklaahippukekseistä, jotka olisivat rapeita päältä ja sitkeitä sisältä. Minulla on yksi ohje normaaleista suklaahippukekseitä eli siis sellaisista joihin tulee vehnäjauhoa ja ne onnistuivat aina täydellisesti, kun sellaisia sain vielä syödä. Nämä yksilöt eivät ole täydellisiä, joten reseptin kehitteleminen jatkuu edelleen. Maku on kuitenkin hyvä ja samoin koostumus sen suhteen, että nämä eivät ole yhtä murenevia kuin gluteenittomat keksit yleensä. Sitä keksien sisäistä sitkeyttä jään kuitenkin vielä kaipaamaan.

Gluteenittomat suklaahippukeksit
20kpl

100g pehmeää margariiniä
1dl fariinisokeria
1tl vanilliinisokeria
1 muna
1tl ruokasoodaa
½tl suolaa
1tl psylliumia
2dl gluteenitonta jauhoseosta
2tl perunajauhoja
100g tummaa, gluteenitonta suklaata (esim. Panda)


1. Vatkaa huoneenlämmössä pehmennyt margariini ja sokerit kuohkeaksi massaksi. Lisää muna ja jatka vatkaamista hetken aikaa.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään (myös psyllium) ja lisää ne massan joukkoon. Sekoita hyvin ja lisää rouhittu suklaa.
3. Laita taikina jääkaappiin n. puoleksitunniksi (olen miettynyt, että voisiko tämä kohta olla se joka "pilaa" keksini, ensikerralla jätän tämän vaiheen kokonaan pois)
4. Kaavi taikinamassasta pikkulusikoilla pieniä kekoja leivinpaperilla päällystetylle pellille. Keksit turpoavat uunissa, joten jätä taikinanokareiden väliin tarpeeksi tilaa.
5. Paista 175 asteessa 8 minuuttia. Jäähdytä keksit ilmavasti, esim. uuniritilän päällä.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti